DDoorzoek de collecties

Doorzoek de collecties van het Historisch Centrum Overijssel.

Het Deventer Dagblad (1869-1945) en de Boerderijendocumentatie (1600-1920) zijn in hun geheel online beschikbaar op deze website.

Uw zoekacties: Beeldbank
xBeeldbank

Hulp bij uw onderzoek
De informatie in deze website is zeer divers en bedoeld voor mensen met een belangstelling voor historisch of genealogisch onderzoek.
Wij trachten de informatie zo eenvoudig mogelijk te houden, maar beseffen ook dat de aard van de informatie soms wel enige studie of historische inzicht vereist.

Zoeken en bladeren

 • Bladeren
  De meest eenvoudige manier van werken is het zoeken te starten zonder zoekterm. U kunt dan bladeren door alle aanwezige toegangen.
 • Eenvoudig zoeken
  Wilt u een specifieker resultaat dan adviseren wij u te starten met één zoekterm. Het resultaat dat u krijgt voldoet aan de zoekterm. U kunt het resultaat verder verkleinen door meerdere zoektermen op te geven.
 • Uitgebreid zoeken
  Kiest u voor uitgebreid zoeken dan kunt u afhankelijk van de situatie meerdere zoekvelden invullen, waarna het resultaat zal voldoen aan de specifieke zoekactie. In iedere veld kunnen meerdere zoektermen worden ingevuld.
 • Zoektermen combineren
  Zoektermen worden gecombineerd De zoekfunctie voegt automatisch "en" toe tussen de verschillende zoekmogelijkheden die worden gebruikt. Zo kunnen 'zoeken met alle woorden' en 'zoeken met één van de woorden' worden gecombineerd.
 • Booleaanse operatoren
  Normaal worden meerdere zoektermen altijd gecombineerd met AND. U kunt bij het zoeken in een zoekveld ook gebruik maken van de Booleaanse operatoren: NOT en OR. De zoekacties met NOT beperken het zoekresultaat, terwijl OR veel meer resultaten oplevert.
  OR wordt vooral geadviseerd bij een bekende variatie op de schrijfwijze, bijvoorbeeld:
  - Den Haag OR ’s-Gravenhage
  - Vereeniging OR Vereniging
 • Woordcombinatie
  Wilt u zoeken met een woordcombinatie in een vaste volgorde (bijv. Vereniging tot behoud van natuurmonumenten), zet deze woorden dan "tussen aanhalingstekens".

Verfijnen
In de meeste gevallen zal naast het zoekresultaat een mogelijkheid tot verfijnen worden aangeboden. Verfijnen kan bijvoorbeeld op archiefdienst of materiaalsoort, maar in andere gevallen op plaats en straat. Dit is afhankelijk van het archiefmateriaal dat geselecteerd is.

Sorteren
De resultaten staan gesorteerd in een standaard sortering. Dit kan per toegang verschillend zijn. In de meeste gevallen kan voor een andere sortering worden gekozen.

Beeldbank
>
Zoektermen
53.329 afbeeldingen sorteren op:
weergave:
 
 
Pagina: 1
 
 
thumbnail
Foto60078 Gibsonstraat: Gibsonstraat - van Twickeloschool. De voormalige Binnengracht liep hier achter de Smedenstraat langs en onder het teruggevonden bruggetje voor de Gibsonstraat en vervolgens onder de Gibsonstraat door naar de Meelbrug. Dit is allemaal gedempt. Rechts op de afbeelding de achterkant van de consistoriekamer van de Evangelisch Lutherse kerk aan de Smedenstraat.
Datering:
1987-04-14 - 1987-04-14
Adres:
Deventer, GibsonstraatDeventer, Gibsonstraat
Fotograaf:
Wagenaar, B. (Be)
Oud nummer:
album 8
Beschrijving:
Gibsonstraat - van Twickeloschool. De voormalige Binnengracht liep hier achter de Smedenstraat langs en onder het teruggevonden bruggetje voor de Gibsonstraat en vervolgens onder de Gibsonstraat door naar de Meelbrug. Dit is allemaal gedempt. Rechts op de afbeelding de achterkant van de consistoriekamer van de Evangelisch Lutherse kerk aan de Smedenstraat.
Auteursrecht:
Historisch Centrum Overijssel - vestiging Deventer
Aanvraagnummer:
10_SK2_1-4_album 8 : 1457 : 60078
Bekijk archieftoegang:
 
 
 
 
 
thumbnail
Foto131 Glasnegatieven Fotografen J.H. Rutgers: Deventer - Raalterweg 29, algemene begraafplaats.
Datering:
1920-01-01 - 1945-01-01
Auteursrechthouder:
Historisch Centrum Overijssel - vestiging Deventer
Adres:
Deventer, DiepenveensewegDeventer, Diepenveenseweg 78-80
Formaat:
13 x 18 cm
Fotograaf:
Rutgers, J.H. (Deventer)
Oud nummer:
Doos 8
Beschrijving:
Deventer - Raalterweg 29, algemene begraafplaats.
Aanvraagnummer:
10_SK4_1_8 : 1521 : 131
Bekijk archieftoegang:
 
 
 
 
 
thumbnail
Foto264 Glasnegatieven Fotografen J.H. Rutgers: Deventer - Raalterweg 29. Hoofdingang algemene begraafplaats (Steenbrugge). Gebouwen gebouwd in 1916 (architect W. Uytenhoudt).
Datering:
1920-01-01 - 1945-01-01
Auteursrechthouder:
Historisch Centrum Overijssel - vestiging Deventer
Formaat:
13 x 18 cm
Fotograaf:
Rutgers, J.H. (Deventer)
Oud nummer:
Doos 17
Beschrijving:
Deventer - Raalterweg 29. Hoofdingang algemene begraafplaats (Steenbrugge). Gebouwen gebouwd in 1916 (architect W. Uytenhoudt).
Aanvraagnummer:
10_SK4_1_17 : 1521 : 264
Bekijk archieftoegang:
 
 
 
 
 
Foto827 Architectenbureau Knuttel: Deventer, Lookersdijk 2, interieur villa 't Löken Interieur eetkamer fam H.J. Ankersmit, villa 't Löken, rond 1936. Ontwerp W.P.C. Knuttel, ook van schoorsteenmantel en lambrisering. Gemeentelijk monument.
Datering:
1947-01-01 - 1950-01-01
Materiaal:
Fotoontwikkel gelatine zilverdruk (OGZ) (3 laags)
Formaat:
23x17 cm
Fotograaf:
v.d. Geijns Persfotobureau
Beschrijving:
Deventer, Lookersdijk 2, interieur villa 't Löken Interieur eetkamer fam H.J. Ankersmit, villa 't Löken, rond 1936. Ontwerp W.P.C. Knuttel, ook van schoorsteenmantel en lambrisering. Gemeentelijk monument.
Auteursrecht:
Erven W.J. van de Geyn
Aanvraagnummer:
10_TLK12_6 : 1338 : 827
Bekijk archieftoegang:
 
 
 
Pagina: 1
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS