DDoorzoek de collecties

Doorzoek de collecties van Historisch Centrum Overijssel, vestiging Deventer.

Het Deventer Dagblad (1869-1945) en de Boerderijendocumentatie (1600-1920) zijn in hun geheel online beschikbaar op deze website.

Uw zoekacties: Deventer - Persfotograaf D.W. Nijland : Nering Bogel. Reprod...
xBeeldbank

Hulp bij uw onderzoek
De informatie in deze website is zeer divers en bedoeld voor mensen met een belangstelling voor historisch of genealogisch onderzoek.
Wij trachten de informatie zo eenvoudig mogelijk te houden, maar beseffen ook dat de aard van de informatie soms wel enige studie of historische inzicht vereist.

Zoeken en bladeren

 • Bladeren
  De meest eenvoudige manier van werken is het zoeken te starten zonder zoekterm. U kunt dan bladeren door alle aanwezige toegangen.
 • Eenvoudig zoeken
  Wilt u een specifieker resultaat dan adviseren wij u te starten met één zoekterm. Het resultaat dat u krijgt voldoet aan de zoekterm. U kunt het resultaat verder verkleinen door meerdere zoektermen op te geven.
 • Uitgebreid zoeken
  Kiest u voor uitgebreid zoeken dan kunt u afhankelijk van de situatie meerdere zoekvelden invullen, waarna het resultaat zal voldoen aan de specifieke zoekactie. In iedere veld kunnen meerdere zoektermen worden ingevuld.
 • Zoektermen combineren
  Zoektermen worden gecombineerd De zoekfunctie voegt automatisch "en" toe tussen de verschillende zoekmogelijkheden die worden gebruikt. Zo kunnen 'zoeken met alle woorden' en 'zoeken met één van de woorden' worden gecombineerd.
 • Booleaanse operatoren
  Normaal worden meerdere zoektermen altijd gecombineerd met AND. U kunt bij het zoeken in een zoekveld ook gebruik maken van de Booleaanse operatoren: NOT en OR. De zoekacties met NOT beperken het zoekresultaat, terwijl OR veel meer resultaten oplevert.
  OR wordt vooral geadviseerd bij een bekende variatie op de schrijfwijze, bijvoorbeeld:
  - Den Haag OR ’s-Gravenhage
  - Vereeniging OR Vereniging
 • Woordcombinatie
  Wilt u zoeken met een woordcombinatie in een vaste volgorde (bijv. Vereniging tot behoud van natuurmonumenten), zet deze woorden dan "tussen aanhalingstekens".

Verfijnen
In de meeste gevallen zal naast het zoekresultaat een mogelijkheid tot verfijnen worden aangeboden. Verfijnen kan bijvoorbeeld op archiefdienst of materiaalsoort, maar in andere gevallen op plaats en straat. Dit is afhankelijk van het archiefmateriaal dat geselecteerd is.

Sorteren
De resultaten staan gesorteerd in een standaard sortering. Dit kan per toegang verschillend zijn. In de meeste gevallen kan voor een andere sortering worden gekozen.

Beeldbank
>
Zoektermen
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

 • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
 • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
 • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

 
 
thumbnail
Foto1374 Deventer - Persfotograaf D.W. Nijland : Nering Bogel. Reproductie van een foto van: Waarschijnlijk het personeel van Nering Bögel aan de rand van de z.g. Vetkolk. Dit water werd omstreeks 1910 gedempt. Het water liep door tot onder de Iezermölle om uit te monden in de Oude Haven, na daar eerst een waterrad in beweging gebracht te hebben. Bij de Vetkolk stond een zeemtouwerswashuis, waar men van schapenvellen zeemleer maakte. Het afvalwater, dat vet en vuil geworden was, kwam in de z.g. Vetkolk terecht. Later kwam ook het vuile water van de Iezermölle in de kolk. Bron: "Groet uit Deventer" van H.J. van Baalen.
Datering:
1880-01-01 - 1910-01-01
Auteursrechthouder:
Historisch Centrum Overijssel - vestiging Deventer
Materiaal:
celluloseacetaat
Adres:
Deventer, Kazernestraat
Formaat:
6 x 6 cm
Fotograaf:
Nijland, D.W.
Beschrijving:
Nering Bogel. Reproductie van een foto van: Waarschijnlijk het personeel van Nering Bögel aan de rand van de z.g. Vetkolk. Dit water werd omstreeks 1910 gedempt. Het water liep door tot onder de Iezermölle om uit te monden in de Oude Haven, na daar eerst een waterrad in beweging gebracht te hebben. Bij de Vetkolk stond een zeemtouwerswashuis, waar men van schapenvellen zeemleer maakte. Het afvalwater, dat vet en vuil geworden was, kwam in de z.g. Vetkolk terecht. Later kwam ook het vuile water van de Iezermölle in de kolk. Bron: "Groet uit Deventer" van H.J. van Baalen.
Aanvraagnummer:
1524 : 1374
Bekijk archieftoegang:
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS