SStudiezaal

Studiezaal

De studiezaal heeft ongeveer 40 zitplaatsen, en daarnaast computers, een scanapparaat (zelfbediening), een kopieerapparaat, microfiche-lezers en aansluitingen voor laptops. Ook is er gratis WiFi.

In de studiezaal kunt u gebruikmaken van een groot aantal hulpmiddelen (indexen) bij het zoeken in archieven en collecties, zowel in papieren als in digitale vorm. 

Ook is het mogelijk om archiefstukken in te zien: van gegevens uit de Burgerlijke Stand tot dossiers van verleende bouwvergunningen en van charters uit de twaalfde eeuw tot alle afleveringen van het Deventer Dagblad/De Stentor.

Na aanvraag liggen de gewenste stukken binnen maximaal 20 minuten klaar voor u ter inzage. In het algemeen is het kopiëren van archiefstukken niet mogelijk. Fotograferen zonder flits is in de meeste gevallen wel toegestaan. Bovendien kunt u het scanapparaat (zelfbediening) gebruiken. U kunt daarmee kosteloos zelf stukken scannen tot A3-formaat en opslaan op een USB-stick. Heeft u geen USB-stick bij zich, dan kunt u deze kopen aan de balie in de hal voor 7,50 euro. In sommige gevallen zullen reproducties niet kosteloos zijn. Zie voor meer informatie over reproducties de bijlagen rechts op deze pagina.

Het is de bedoeling dat u zelf onderzoek uitvoert. De studiezaalmedewerkers kunnen assisteren bij het vinden van de juiste hulpmiddelen.

Als u voor het eerst op de studiezaal komt, moet u een bezoekerspas aanvragen. Deze krijgt u direct mee bij de balie. Vanaf 1 oktober 2018 werken wij met nieuwe bezoekerspassen op onze studiezaal in Deventer. Lees hier meer over.

Wij hanteren een bezoekersreglement op onze studiezalen. Zie de bijlagen rechts op deze pagina.