SStudiezaal

Studiezaal

De studiezaal heeft ongeveer 40 zitplaatsen, en daarnaast computers, een scanapparaat (zelfbediening), een kopieerapparaat, microfiche-lezers en aansluitingen voor laptops. Ook is er gratis wifi voorhanden.

In de studiezaal kun je gebruikmaken van een groot aantal hulpmiddelen (indexen) bij het zoeken in archieven en collecties, zowel in papieren als in digitale vorm. 

Ook is het mogelijk om archiefstukken in te zien: van gegevens uit de Burgerlijke Stand tot dossiers van verleende bouwvergunningen en van charters uit de twaalfde eeuw tot alle afleveringen van het Deventer Dagblad/De Stentor.

Na aanvraag liggen de gewenste stukken binnen maximaal 20 minuten voor je ter inzage. In het algemeen is het kopiëren van archiefstukken niet mogelijk. Fotograferen zonder flits is in de meeste gevallen wel toegestaan. Bovendien kun je het scanapparaat (zelfbediening) gebruiken. Je kunt daarmee kosteloos zelf stukken scannen tot A3-formaat en opslaan op een USB-stick. Heb je geen USB-stick bij je, dan kun je deze kopen aan de balie in de hal voor 7,50 euro. In sommige gevallen zullen reproducties niet kosteloos zijn. Zie voor meer informatie over reproducties de bijlagen rechts op deze pagina.

Het is de bedoeling dat jij zelf jouw onderzoek uitvoert. De studiezaalmedewerkers kunnen assisteren bij het vinden van de juiste hulpmiddelen.

Hoewel HCO vestiging Deventer en de Athenaeumbibliotheek niet meer samen één organisatie zijn, hebben zij nog wel een gezamenlijke dienstverlening. Zo is het mogelijk om boeken van de Athenaeumbibliotheek in te zien op de studiezaal.

HCO vestiging Deventer hanteert een bezoekersreglement in de studiezaal. Zie de bijlagen rechts op deze pagina.