SStudiezaal

Studiezaal

De studiezaal heeft ongeveer 40 zitplaatsen en daarnaast computers, een scanapparaat (zelfbediening), een kopieerapparaat, microfiche-lezers en aansluitingen voor laptops. Ook is er gratis WiFi.

In de studiezaal kunt u gebruikmaken van een groot aantal hulpmiddelen (indexen) bij het zoeken in archieven en collecties, zowel in papieren als in digitale vorm. 

Ook is het mogelijk om archiefstukken in te zien: van gegevens uit de Burgerlijke Stand tot dossiers van verleende bouwvergunningen en van charters uit de twaalfde eeuw tot alle afleveringen van het Deventer Dagblad/De Stentor.

Na aanvraag liggen de gewenste stukken binnen maximaal 20 minuten klaar voor u ter inzage. In het algemeen is het kopiëren van archiefstukken niet mogelijk. Fotograferen zonder flits is in de meeste gevallen wel toegestaan. Bovendien kunt u het scanapparaat (zelfbediening) gebruiken. U kunt daarmee kosteloos zelf stukken scannen tot A3-formaat en opslaan op een USB-stick. In sommige gevallen zullen reproducties niet kosteloos zijn. Zie voor meer informatie over reproducties de bijlagen rechts op deze pagina.

Het is de bedoeling dat u zelf onderzoek uitvoert. De studiezaalmedewerkers kunnen assisteren bij het vinden van de juiste hulpmiddelen.

Als u voor het eerst op de studiezaal komt, moet u een bezoekerspas aanvragen. Deze krijgt u direct mee bij de balie.

U bent van harte welkom op de studiezaal tijdens de volgende openingstijden:
Maandag: 13.00 - 17.00 uur
Dinsdag: 9.00 - 17.00 uur
Woensdag: gesloten
Donderdag: 13.00 - 17.00 uur
Vrijdag: 13.00 - 17.00 uur
Zaterdag en zondag: gesloten

Bekijk ook onze sluitingsdagen. Wij hanteren een bezoekersreglement op onze studiezalen. Zie de bijlagen rechts op deze pagina.