BBouwdossiers

Bouwtekening

Bouwdossiers

HCO vestiging Deventer beheert een deel van de bouwdossiers van de gemeente Deventer (periode 1853-1990). Sinds de Woningwet van 1901 geven alle Nederlandse gemeenten verplicht een bouwvergunning af bij bouw, verbouw of herbouw. Vanaf dat moment zijn alle bouwvergunningen bewaard gebleven. De bouwdossiers in Deventer gaan verder terug, onze oudste bouwtekeningen dateren van 1853.

Bouwdossiers bevatten situatietekeningen, de vergunningaanvraag, de beschikking en soms het bestek. Constructiegegevens zijn pas bewaard gebleven vanaf 1986. Dossiers met rioolaansluitingen zijn helaas niet bewaard gebleven.

Voor Deventer bouwdossiers uit de periode na 1990 en alle gedigitaliseerde bouwdossiers van de voormalige gemeente Bathmen en Diepenveen kun je terecht bij de afdeling Publiekszaken van de gemeente Deventer: telefoonnummer 14 0570  of  0570-693911.

Aanvragen
Je vraagt jouw bouwdossier aan met het webformulier of aan de balie op de studiezaal. Heb je aanvullende informatie over het gebouw, het bouwjaar of een kadasternummer? Dan stellen wij het op prijs als je dit aan ons doorgeeft. Na het aanvragen kun je het bouwdossier de volgende werkdag vanaf 13.00 uur in de studiezaal van HCO vestiging Deventer bekijken. Je krijgt hiervan geen bericht. Als jouw bouwdossier niet beschikbaar is, nemen wij contact met je op.

Kopieermogelijkheden
Kopiëren van archiefmateriaal is niet meer mogelijk. Op de studiezaal is echter scanapparatuur (zelfbediening) aanwezig voor scans tot A3-formaat. Hier kun je kosteloos gebruik van maken, zolang je het materiaal niet vouwt of beschadigt. Ook het gebruik van een digitale camera zonder flits is toegestaan. 

Je kunt ook een scan van een bouwtekening op A2, A1 of A0-formaat bestellen. Je betaalt de kosten vooraf (pinnen) en ontvangt jouw bestelling binnen enkele werkdagen via WeTransfer. Ook bestaat de mogelijkheid een factuur te laten nazenden, maar dit zorgt wel voor een langere levertijd. Gedigitaliseerde bouwtekeningen worden geleverd in PDF-formaat. Voor de scankosten, zie het tarievenoverzicht.

Bouwtechnische en juridische adviezen
De medewerkers van HCO vestiging Deventer kunnen je geen bouwtechnische en juridische adviezen geven. Hiervoor kun je contact opnemen met de afdeling Publiekszaken Vergunningen van de gemeente Deventer.

Kadasterkaart Deventer

Huizenonderzoek

Voor meer informatie over huizenonderzoek: