VVacature: Manager Collectie gezocht!

  • Vacature ADI
12-06-2019

Ben jij een ervaren manager? Ben je energiek en initiatiefrijk? En heb je kennis en ervaring op het gebied van (digitaal) archiefbeheer en informatietechnologie? Wij zijn op zoek naar een manager Collectie voor 32-36 uur!

Jouw rol
Het team Collectie vormt het hart van het archief en heeft de verantwoordelijkheid voor de uitvoering van het behouden en (her)bruikbaar maken van de bijzondere erfgoedcollecties van het HCO. In het team komt de klassieke professie van het conserveren van soms eeuwenoude stukken samen met de nieuwste digitale technieken om de collectie innovatief en gebruiksvriendelijk te presenteren. Als manager ben je de direct leidinggevende van ongeveer twintig collectiebeheerders en informatiespecialisten, verdeeld over twee locaties (Zwolle en Deventer). Daarnaast wordt het overgrote deel van de ruim honderd vrijwilligers ook aangestuurd vanuit jouw team. Je draagt bij aan het ontwikkelen en uitvoeren van een strategische visie op toegankelijkheid in een digitale samenleving, terwijl je jouw team optimaal faciliteert in het uitvoeren van hun dagelijkse werkzaamheden. Als lid van het MT van HCO bouw je mee aan de verdere professionalisering van de organisatie, o.a. in het doorontwikkelen van onze P&C-cyclus. Daarbij neem je actief deel aan interne en externe projecten, regelmatig in samenwerking met onze partners en klanten. 

Jouw profiel
We zoeken een inspirerende, ondernemende en verbindende manager die gaat voor kwaliteit en verbetering. Je bent gedreven en je kenmerkt je door een enthousiaste en heldere communicatiestijl. Je bent een organisator met een can do mentaliteit, een stevige persoonlijkheid die beslissingen kan nemen. Je bent resultaatgericht, denkt vanuit de organisatie, stelt het algemeen belang altijd voorop en je bent gewend te schakelen tussen strategisch, tactisch en operationeel niveau. Als kansdenker zie je steeds nieuwe mogelijkheden in de uitdagingen waar de culturele sector mee te maken heeft. Vertrouwd met de wereld van informatie en archieven geloof je in de waarde die de organisatie heeft voor maatschappij en publiek. Je hebt de vaardigheid om je managementstijl aan te passen aan de diversiteit van functies en niveaus binnen je team, en een zichtbare drive om mensen te enthousiasmeren, overtuigen en tot verandering te bewegen.

Daarbij:

  • ben je op HBO/WO niveau opgeleid;
  • heb je coachende vaardigheden waarbij je direct en uitdagend kan zijn;
  • heb je ervaring in het managen van een team met vakspecialisten;
  • ben je energiek, initiatiefrijk en gewend om te gaan met de dynamiek van een publieke instelling;
  • houd je overzicht en ben je aantoonbaar sterk in plannen en prioriteren;
  • heb je kennis en ervaring op het gebied van (digitaal) archiefbeheer en informatietechnologie;
  • zijn vertrouwen, open communicatie en betrokkenheid kernwoorden voor je.

Ons aanbod
Je komt te werken in een cultureel erfgoed organisatie dat zich bevindt in een interessante ontwikkelingsfase. Als Manager Collectie krijg je de verantwoordelijkheid voor een essentieel gedeelte van ons primaire proces en word je onderdeel van het managementteam. Je mag gaan bouwen met ruimte voor creativiteit en innovatie. Twee locaties, ruim 55 medewerkers en 100 vrijwilligers maken van het HCO een compacte organisatie met korte lijnen en een informele dynamiek. Je wordt onderdeel van een historisch centrum dat buitengewoon betrokken werkt aan haar maatschappelijke taak en dat haar beperkte schaal en middelen omzet in een betrouwbare en inspirerende positionering in het veld van overheidsinformatie en cultureel erfgoed.

De vacature betreft een aanstelling voor de duur van 2 jaar, met de intentie deze vervolgens om te zetten in onbepaalde tijd. De functie is gewaardeerd op schaal 13 (maximaal €5.984,- bruto). Het is ook mogelijk om de functie voor 2 jaar als zelfstandig ondernemer of op detacheringsbasis te vervullen. Het HCO is een gemeenschappelijke regeling van de Rijksoverheid, gemeente Zwolle en gemeente Deventer.

Interesse?
Stuur je sollicitatie uiterlijk 7 juli 2019 naar f.bousba@historischcentrumoverijssel.nl. De vacature is tegelijkertijd intern en extern uitgezet. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Frieda Bousba (HR). Inhoudelijke vragen over de vacature kun je stellen aan Vincent Robijn (directeur). Beiden bereikbaar via 085 – 488 50 00.