UUnieke voorfilm tijdens Film op de Brink

  • Bij Film op de Brink is dit jaar een bijzondere voorfilm te zien van de Deventer cineast Alex Roosdorp uit 1958. Koningin Juliana bezocht toen Deventer. © Historisch Centrum Overijssel
20-08-2018

Samen met de collectiebeheerder van Eye Filmmuseum Amsterdam heeft onze collega Annelien een dag lang nog niet gedigitaliseerd filmmateriaal van Deventer fotograaf en filmmaker Roosdorp bekeken, om te kijken of er materiaal uit Deventer tussen zat. Ze ontdekten een filmpje van ongeveer 5 minuten van een werkbezoek van Koningin Juliana aan Deventer op 6 mei 1958. In kleur!

Van donderdag 23 tot en met zaterdag 25 augustus tovert filmhuis De Keizer de Brink in Deventer om tot een gratis toegankelijke openlucht bioscoop. Op de Brink worden op een groot doek voor De Waag vanaf 21.15 uur films vertoond.

Deze 14e editie van Film op de Brink wordt dit jaar extra bijzonder. Iedere avond wordt de korte film vertoond van het bezoek van koningin Juliana aan Deventer in 1958. Deze unieke film laat zien hoe de koningin wordt onthaald door enthousiaste schoolkinderen op het Grote Kerkhof. Wie weet zie jij jezelf terug op groot doek.

Kijk voor het volledige programma op www.filmhuisdekeizer.nl.