NNieuwsoverzicht

 • Tubantia krantenleggers 2016
  10-04-2019

  Digitalisatie kranten

  Aanstaande maandag worden er vele kranten opgehaald uit de depots in Zwolle en Deventer om gedigitaliseerd te worden. Deze kranten zullen hierdoor tijdelijk niet beschikbaar zijn op de studiezalen.

 • MijnStadMijnDorp logo
  10-04-2019

  Kent u MijnStadMijnDorp? Wij zijn benieuwd naar uw mening!

  Ons online platform MijnStadMijnDorp is aan vernieuwing toe. Hoe MijnStadMijnDorp ingericht en vormgegeven moet worden, horen wij graag van de bezoekers van de website!

 • IJssel bij Hoogwater - Hette Koopmans
  01-04-2019

  Foto-expositie Hette Koopmans

  Fotograaf Hette Koopmans woont en werkt sinds 1998 in het IJsseldorp Olst. Hij is gefascineerd door de IJssel en het rivierenlandschap. Hette is als fotograaf geboeid door vormen, structuren, de elementen en vooral door het licht. Alles wat we zien wordt door licht gevormd. Licht verandert steeds en daarmee verandert ook de werkelijkheid.

 • Kaart nl-zlhco_0266.1_335
  31-03-2019

  Schuilenburg uit de schatkamer

  Op deze plek is in het verleden veel gebeurd, maar dit is een onschuldig kaartje van de plek van Schuilenburg en de fundamenten van het kasteel. In de hoek rechtsonder is de kaart beschadigd. Alsof hij ergens opgeplakt is geweest.

 • Nieuwe archieftoegangen
  31-03-2019

  Nieuwe archieftoegangen maart 2019

  In de afgelopen maand zijn er weer nieuwe archieftoegangen op onze website verschenen. Benieuwd welke?

 • Voucher aanvragen
  27-03-2019

  Kan uw organisatie advies van een expert gebruiken? Vraag een voucher aan!

  Is uw organisatie van plan meer te doen met het digitaal beschikbaar stellen van de collectie? Twijfelt u of uw collectie wel onder de juiste omstandigheden bewaard wordt? Hoe zorgt u dat uw collectie ook in de toekomst toegankelijk blijft? Kan uw organisatie advies van een expert gebruiken? Vraag dan een voucher aan!

 • Studiezaal
  26-03-2019

  Verhuizing studiezaal

  Met ingang van aanstaande maandag zal de studiezaal in Deventer verplaatst worden naar de hal, dichterbij de entree, om studiezaalbezoekers beter te kunnen ontvangen.

 • WO2 Café in april 2019
  18-03-2019

  Kom naar het WO2 Café!

  In 2020 is het 75 jaar geleden dat Nederland, en dus ook Overijssel, is bevrijd van de Duitse bezetter. Een bijzonder lustrum waaraan in Overijssel veel aandacht geschonken zal worden. In aanloop naar 2020 zoeken RTV Oost en Historisch Centrum Overijssel naar verhalen en materialen over de Tweede Wereldoorlog in Overijssel.

Pagina's