NNieuwsoverzicht

 • Ondertekening overeenkomst - Etty Hillesum Centrum
  03-12-2018

  Filmarchief Etty Hillesum Centrum

  75 jaar na haar overlijden zijn de films over Etty Hillesum en de Joodse geschiedenis van Deventer gedigitaliseerd en worden ze beschikbaar gesteld voor iedereen. Het Etty Hillesum Centrum heeft de in totaal 35 unieke films in bewaring gegeven aan Historisch Centrum Overijssel.

 • Nieuwe archieftoegangen
  01-12-2018

  Nieuwe archieftoegangen november 2018

  In de afgelopen maand zijn er weer nieuwe archieftoegangen op onze websites verschenen. Benieuwd welke?

 • openingstijden
  28-11-2018

  Sluitingsdagen

  In december zijn er in verband met de feestdagen een aantal momenten waarop de studiezaal gesloten is. Houd hier rekening mee bij het plannen van een bezoek.
   

 • MSMD netwerkdag 2 nov 2018, Vincent Robijn welkomstwoord
  05-11-2018

  Geslaagde MijnStadMijnDorp netwerkdag 2018

  Vele historische verenigingen, kleine musea en andere instellingen die zich met historisch erfgoed bezig houden wisten afgelopen vrijdag (2 november) de weg naar Nijverdal te vinden voor de MijnStadMijnDorp netwerkdag 2018.

 • Nieuwe archieftoegangen
  03-11-2018

  Nieuwe archieftoegangen oktober 2018

  In de afgelopen maand zijn er weer nieuwe archieftoegangen op onze websites verschenen. Benieuwd welke?

 • Kaart NL-ZlHCO_1241_20_v
  02-11-2018

  Soms is de achterkant leuker

  Voor een kaartbeheerder is het werk maar zelden saai, omdat kaarten altijd wel iets fascinerends hebben. Soms echter, ligt er een collectie in een lade waarvan het leeuwendeel nog in bewerking is. De collectie is nog niet toegankelijk, er is nog niet veel onderzoek naar gedaan en er is weinig over bekend. In een heel enkel geval is het afgebeelde ook niet zo boeiend. En toch herbergen ook deze stukken soms een grappige verrassing. Lees het nieuwe verhaal van Ester uit team Collecties.

 • Vacature ADI
  30-10-2018

  Vacature projectmedewerker registratie museale collectie Zwolle

  In opdracht van de gemeente Zwolle beheren wij de stedelijke museale collectie, die op dit moment uit ruim 6.000 (kunst)objecten bestaat. Voor het bijwerken van de registratie van de collectie zijn wij op zoek naar een enthousiaste projectmedewerker!

 • Doopboeken Vriezenveen
  10-10-2018

  Het rechterlijk archief van Vriezenveen

  Genealoog, onderzoeker en bezoeker van onze studiezaal, de heer Gezinus Grissen, besloot contact op te nemen met onze teamleider Dienstverlening en bood aan de Vriezenveense boeken van de vrijwillige zaken van het rechterlijk archief in te scannen. Hij schreef hier een interessant artikel over.

Pagina's